Ha szeretnéd idén a megszokott csoki-virág kombón kívül valami extrábbal meglepni a párodat Valentin-napon, íme néhány program tipp, ami fixen felejthetetlenné teszi február 14-ét!

Évről évre Magyarországon is egyre elterjedtebb a Valentin-nap, avagy a „szerelmesek napjának” megünneplése. Ennek a jeles eseménynek a története egészen a III. századig, a Római Birodalomig nyúlik vissza, amikor Szent Valentin püspök a szigorú Claudius császár tiltása ellenére titokban esketett össze római katonákat választottjukkal. A legenda szerint a püspök saját kertjéből szedett virágokkal ajándékozta meg az ifjú párokat – innen ered tehát a hagyomány, mely előtt tisztelegve napjainkban is szerelemespárok milliói kedveskednek egymásnak világszerte virággal, édességgel, kisebb meglepetésekkel. Sok pár azonban nemcsak ajándékkal, hanem valamilyen különleges közös programmal is ünnepli a szerelmesek napját. Éppen ezért ma 5 izgalmas és különleges randiötlettel készültünk nektek, melyek segítségével  szuper élményekkel gazdagodhattok – és amiket természetesen nemcsak Valentin-napkor próbálhattok ki.

FessNeki élményfestés

Ha imádjátok a művészetet, és kreatív beállítottságúak vagytok, kevés jobb közös program létezhet számotokra a közös alkotásnál. A FessNekinél a legnagyobb művészek képeiből válogathattok, amiket aztán külön, de akár együtt, közös vászonra is újraalkothattok – kezetek munkája pedig otthonotok méltó dísze és emlék is lesz egyben. Jelenleg Budapesten két helyszínen, illetve Győrben tudtok jelentkezni a FessNeki alkalmaira. Csak a kreatív vénátokat kell magatokkal vinnetek, hiszen minden eszközt biztosítanak számotokra.

Bővebb infó és időpontfoglalás: https://fessneki.hu/#actualities 

Virág festés

Barista tanfolyam

A reggeleitek fénypontja a közös kávézás, és mindegyikőtök érdeklődik kedvenc koffeines italotok elkészítésének fortélyai iránt? Fejlesszétek együtt mesteri szintre kávéfőzési tudományotokat. Felejtsétek el a sebtében álmosan elkészített, kissé íztelen, vagy éppen túl erős feketéket. A Barista Akadémia 3 órás tanfolyamán nemcsak azt tanulhatjátok meg, mi a különbség a latte macchiato és az espresso között, de a tejhabkészítés és a mintaöntés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek, így igazán esztétikus kávékölteményekkel lephetitek majd meg egymást. Ha pedig készítés helyett csak beülnétek valahova egy jó kávéra, csekkoljátok le budapesti, győri és debreceni ajánlónkat!

Bővebb infó és jelentkezés: https://baristaakademia.hu/tanfolyam/egynapos-hobby-barista-tanfolyam/ 

Barista virágot készít tejjel a kávéba

Via Ferrata

Ha valami igazán izgalmasra és kalandosra vágytok, a via ferratázás a nektek való kikapcsolódás. Ez az izgalmas, sziklamászást és kicsit extrémebb túraútvonalakat idéző szabadidősport egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európa-szerte. Ez nem is csoda, hiszen via ferrata-útvonalak százai vezetnek keresztül a kontinens leggyönyörűbb tájain. Hazánkban például Tatabányán – a Gerecse lankái között –, illetve Cseszneken, a Bakony erdős magaslatain próbálhatjátok ki. Akkor se ijedjetek meg, ha teljesen kezdők vagytok, hiszen többféle, különböző nehézségű útvonal közül válogathattok – könnyűtől kezdve a nagyobb adrenalinlöketre vágyó, tapasztalt via ferratázóknak való extrém nehézségű pályákig. 

Bővebb infó: 

Tatabánya: http://www.viaferrata-tatabanya.hu/ 

Csesznek: https://viaferrata-csesznek.hu/ 

Férfi egy Via Ferrata útvonalon

Csodák Palotája

Ez az interaktív tudományos játszóház nemcsak a kisebbek számára szolgáltat remek élményt – felnőtt fejjel ugyanúgy, ha nem még jobban élvezhető. Az Óbudán található interaktív tudományos játszótér közel 5000 négyzetméteren, állandó elemek sokaságával és időszakos kiállításokkal is várja a látogatókat. Optikai csalódások, kísérletek, illúziók – minden megtalálható itt, ami érdekes és tudományos. Ha az iskolában nem is tartozott a kedvenceitek közé a fizika és a kémia, itt biztosan közelebb kerülhettek a bonyolult jelenségek megértéséhez, miközben felhőtlenül szórakoztok, és szuperül érzitek magatokat.

Bővebb infó és jegyvásárlás: https://www.csopa.hu/ 

Kémcsövek színes folyadékokkal

Cinema City VIP

Ha mindketten imádtok filmet nézni, de egy egyszerű mozinál, vagy akár otthoni Netflix-maratonnál valami különlegesebbre vágytok, a Cinema City VIP moziélménye tökéletes választás lehet számotokra. A VIP jegyekkel az előadás előtti fél órában korlátlan mozibüfé-fogyasztás áll a rendelkezésetekre, illetve séf által frissen készített ínycsiklandó ételek közül is válogathattok. A filmet pedig állítható láb- és háttámlás kényelmes bőrfotelekből élvezhetitek. A mozizást könnyen összeköthetitek egy kis közös vásárolgatással is, hiszen a Cinema City VIP termei jelenleg 2 nagy budapesti plázában (Aréna és Mammut I) találhatóak meg.

Bővebb infó és foglalás: https://www.cinemacity.hu/vip#/buy-tickets-by-cinema?in-cinema=1132&at=2022-02-09&view-mode=list 

VIP mozi terem

Ha pedig a Valentin-napi költségeket egy szuper új állással finanszíroznád, akkor regisztrálj be a zyntern.com-ra, ahol a régió legmenőbb gyakornoki és pályakezdő pozijai várnak!

Tetszett a cikk? Oszd meg!