Négy nap, tizenkét kiállító, több száz látogató és ezernyi ajándék a 2019-es EFOTT Zyntern Karrier Zónában, ahol a fesztivál hangulatban hoztuk össze a HR-eseket a látogatókkal. Mutatjuk a sikeres megjelenés receptjét – á la Zyntern.

Csütörtöktől egészen vasárnap estig napi hat órán keresztül vártuk az EFOTT legérdeklődőbb fesztiválozóit a Zyntern Karrier Zónában. Célunk nem más volt mint, tizenegy kiállító cég pultjához vonzani a fesztiválra érkezőket, hogy megismerjék többek között a Heineken, a Graphisoft, a thyssenkrupp, a Diageo vagy a Citi kollégáit és karrierlehetőségeit. Milyen hozzávalók szükségesek egy sikeres céges fesztivál megjelenéshez? Íme a Zyntern receptje.

HOZZÁVALÓK A ZYNTERN KARRIER ZÓNÁHOZ

FOGJ EGY FIATALOS FESZTIVÁLT

Miért teremtünk mesterséges közegeket (állásbörze), mikor adottak számunkra olyan lehetőségek, ahol az ország jelenlegi és jövendőbeli egyetemistái több napra összegyűlnek egy helyre. Amiben segített a fesztivál környezet, hogy a hagyományos állásbörzéken gyakran tapasztalt hivatalos légkört sokkal könnyebben fel tudjuk oldani: kötetlen keretek között találkozhattak fiatalok és munkáltatók egymással, ami mindkét fél számára egy nagyon laza és komfortos helyzet. Ráadásul az EFOTT tizen-és huszonéves lakói a fesztivál ideje alatt keresik és igénylik a napközbeni programokat, legyen szó egy mérnök-, egy orvostan-, vagy éppen egy pénzügyes hallgatóról. 

Négy fiatal pózol az egyik EFOTT sátorban
Forrás: EFOTT

KERESS EGY JÓ HELYSZÍNT

Jó helyszín alatt a Zyntern Karrier Zóna sajátos milliőjét értjük: saját pulttal, saját sátorban, saját branddel egy közösség tagjaként. A fesztiválok alapvetően a buliról és a kikapcsolódásról szólnak, ezért megesik, hogy a fesztiválozó elsétál egy-egy kiállító előtt, mert az nem azonosul környezettel. A Zóna különlegessége, hogy egy területe pozícionálja a cégeket, miközben látványos designnal, megjelenéssel bevonzza az érdeklődőket. Nem utolsó sorban az employer branding-re szánt büdzséd is sokkal jobban ki tudod használni, ha nem egyedül vágsz bele egy fesztivál kitelepülésbe, hanem egy bejáratott koncepció résztvevőjeként. 

Fiatalok az EFOTT fesztiválon

ADJ HOZZÁ JÓFEJ CÉGEKET

Partnercégeink saját profiljukat játékos formában mutatták be: brandingelt ajándékokkal, profilba vágó programokkal készültek és rengeteg, nap végi sorsolással csalogatták vissza a fesztiválozókat. Például főtámogatónk, a Citi, a tavaly is nagy sikert aratott Robot Challenge játékkal készült. A kihívásban egy giroszkópos labdát kellett végigvezetni a labirintusszerű akadálypályán egy iPad segítségével. A pálya bemutatta a Citi karrierlétrát és azt, hogy hogyan is juthat el egy gyakornok egészen az ügyvezető igazgatói pozícióig. Ők így csempészték be a munkáltatói márkaépítést a fesztiválba.

Fesztiválozók állnak sorban a Citi standjánál

TEGYÉL HOZZÁ IZGALMAS AKTIVITÁSOKAT

Az útlevél hallatán mindenkinek a pecsétgyűjtés és pipák jutnak eszébe. Idén a Zyntern csapata újragondolta ennek a koncepcióját. Mivel egy zenei fesztiválon jelentünk meg, a Karrier Zónát Karrier Stúdióvá formáltuk és kiadtunk egy Karrier Albumot. Így az útlevél funkcióját, aminek célja, hogy végig vezesse a látogatókat a cégeken, megtartottuk egy sokkal trendibb verzióban. Az album zeneszámai a kiállító cégekkel kapcsolatos kérdések voltak, a borítóban lévő CD-t a megválaszolás után kapott matricákkal és polaroid fotójukkal díszíthették. Zene nélkül pedig nincs fesztivál: a túra legvégén a Zyntern új Spotify lejátszási listáját is megkapták a játékosok, ahová munkával kapcsolatos  slágereket gyűjtöttük össze.

Aki pedig szeretett volna még aktívabb lenni a Zónában, délutánonként Egy perc és nyersz játékot játszottunk, ami nagyon élvezetes volt mind a résztvevőknek, mind a nézőknek.

A Zyntern.com állásportál standja az EFOTT-on

FŰSZEREZD MEG ÉRDEKLŐDŐ FESZTIVÁLOZÓKKAL

A cégek visszajelzései alapján a fesztiválozók örültek annak, hogy napközben, akár rossz időben is van programjuk. Motiváltak voltak a szuper ajándékok és nyeremények miatt a játékok közben pedig elüthették az időt. A legszerencsésebb helyzet, mikor a látogatók kihasználják a lehetőséget, hogy többet megtudjanak a cégekről és a karrierlehetőségekről. Találkoztunk céltudatos középiskolásokkal, útkereső egyetemistákkal és álláskereső junior személyekkel is.

Mosolygó, napszemüveges lány a Roche sátrában

KÉSZ IS AZ SIKERES EMPLOYER BRANDING AKTIVITÁS

A recept nem áll sok összetevőből, de azok annál jobban hatnak egymásra. Idén több mint ezer regisztrált játékossal tértünk haza az EFOTT-ról és legalább tízszer ennyi élménnyel. Bár a fesztivál megjelenés fő célja az employer branding, a kitelepült cégek több mint fele jelezte, hogy többen beregisztráltak a karrieroldalukra, érdeklődtek gyakornoki és pályakezdő lehetőségeik iránt. Reméljük segíthettünk nektek jövőbeli munkavállalókat lelni!

Köszönjük partnereinknek: Citi, Roche, Graphisoft, Flowserve Corporation, thyssenkrupp, Diageo, ExxonMobil, Bosch, HEINEKEN, Apollo, Genpact

Az ősz nagyszabású Zyntern aktivitása az Office Spotting, amely szeptember 23-26 között kerül megrendezésre. Most a cégekhez érkeznek a látogatók.

Tetszett a cikk? Oszd meg!