Forma1-es szimulátor, fesztiválhangulat, csocsóasztal, felfújható strandlabdák – így toboroz pályakezdőket az ExxonMobil 2021-ben.

A világ egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő energiaipari vállalata minden generáció, így a frissdiplomások számára is teremt karrier lehetőségeket. Az ExxonMobil élen jár az újhullámos toborzásban, nagy hangsúlyt fektetve az innovatív megoldásokra és a pályakezdők megszólítására. Harmadik  alkalommal találkozhattak az ExxonMobil csapatával az EFOTT fesztiválra érkezők, ahol változatos programokkal  készültek a cég képviselői a Karrier Zónában.

Mi is az a Karrier Zóna?

A Zyntern Karrier Zóna nem más, mint egy újra gondolt állásbörze. 2021 nyarán ismét megrendezésre került az EFOTT Fesztivál, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 5 napra bevette az EFOTT strandját! A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton a fesztiválozók nem csak különböző vizisportokat tudtak kipróbálni a napozás mellett , hanem álom-munkát is  lehetett találni.

Játékos álláskeresés

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel indulhattak a cégek közötti „kincsvadászatra”. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak beszélgetni lehetett a helyszíni kollégákkal, de minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő élményekkel. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool ajándékokra.

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék?

A munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók megismerhették a részt vevő cégek munkatársait  egy lazább környezetben és első kézből tapasztalhatták meg, miért is jó az adott cégnél dolgozni. 

ExxonMobil és az újhullámos toborzás

Az ExxonMobil egy piacvezető energiaipari vállalat, mely világszerte foglalkozik különböző energiaforrások kutatásával, fejlesztésével és termeléssel. A cég több mint 20 országban folytat energia feldolgozói tevékenységet és a világon majdnem mindenhol értékesítenek kenőanyagokat és üzemanyagot, a magyar fogyasztóknak leginkább a Mobil1  az Esso és az Exxon márkanevek csenghetnek ismerősen.

A  nagyvállalat több kontinensen üzemeltet szolgáltatási központokból álló hálózatot, melynek egyik legnagyobb egysége a budapesti képviselet. Informatikai, pénzügy-számviteli, illetve  kereskedelmi részlegükre keresnek folyamatosan jó nyelvtudással rendelkező pályakezdőket és gyakornokokat. A fiatalok megszólítására tökéletes eszköz a fesztiválos kitelepülés, amit a Exxon csapata a legelsők között ismert fel, és a Karrier Zóna 2019-es indulása óta minden alkalommal izgalmas programokkal és ajándékokkal készülnek az EFOTT-ra.

„Szeretünk ide járni, más, mint egy hagyományos állásbörze, éppen ezért máshogy is készülünk rá. Ez egy sokkal közvetlenebb környezet, ahol nem is toborzás az elsődleges cél, inkább a fiatalok körében történő brandismertség növelésre fókuszálunk.” – nyilatkozta Iván Gábor az ExxonMobil Globális Pénzügyi Szabványok managere, majd hozzátette:

ExxonMobil standja belülről

„Jó érzés visszatérni a Karrier Zónába! A Covid megjelenése mindenki számára egy nehéz és kihívásokkal teli időszakot eredményezett. Éppen ezért fontos volt újra felvenni a fiatalokkal a személyes kapcsolatot, mert ilyenkor mi is rengeteget tanulunk. Megtudjuk, hogyan változott a piac és az igények, milyen a munkavállalók hozzáállása a mai álláslehetőségekhez. Nemcsak a résztvevők tudnak meg rólunk többet, ha nem mi is róluk.”

Nem ez volt az első fesztiválos élményük, éppen ezért az állomásuk mindig tele volt jókedélyű strandolókkal. Volt vízosztás, csocsóasztal, kérdőív, és a nyári fesztiválozáshoz elengedhetetlen ajándékok.  

A legnépszerűbb egyértelműen a Forma1-es szimulátorunk. Ez úgy kapcsolódik a céghez, hogy mi vagyunk a RedBull Racing Forma 1-es csapatának egyik főszponzora. Ez egy nagyon izgalmas közös termékfejlesztési projekt. Az emberek többsége csak magát a versenyt látja, azonban rengeteg munka folyik a háttérben, amihez az ExxonMobil is nagymértékben hozzájárul elősegitve a csapat sikereit. Aki követi a versenyeket az már hallhatta is, hogy a RedBull Racing nagyon elismerően nyilatkozik mindig a cégről, a versenyzés során felhasznált speciális termékeinkről és üzemanyagainkról, és a közös munkáról is.”- fejtette ki Iván Gábor.

 Fiatalos, dinamikus közösség

A 2004-ben alapított budapesti globális üzleti központjuk  jelenleg, több, mint 2000 kollégát foglalkoztat, és folyamatosan növekszik pénzügyi, IT és üzleti elemzés területen.

„Nem egy hagyományos shared service vagyunk, leginkább üzleti tevékenységet végzünk. A portfoliónk 70%-át  komplex munkák teszik ki. Mi vagyunk az élő bizonyíték, hogy ebben a szektorban is lehetséges nemzetközi karriert befutni. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk a vállalat magyar arcát, amit egy fiatalos és dinamikus közösség alkot. Sok külföldi munkavállaló dolgozik nálunk és igazi 21. századi szemlélet jellemzi a céget.”- hangsúlyozta a budapesti irodával kapcsolatban Iván Gábor.  

ExxonMobil csapata

Tudj meg többet a ExxonMobilról és nyitott pozícióikról a Zyntern.com oldalán.  

Tetszett a cikk? Oszd meg!