Ha még forró a kezedben az IT-s diplomád és szeretnél az ország egyik piacvezető cégénél beletanulni a szakmába, akkor a Morgan Stanley programját neked találták ki!

Már végeztél az egyetemen, de nem tudod merre indulj tovább? A Morgan Stanley segít neked, hogy már frissdiplomásként elindulj a biztos karrier felé! Ha nemcsak az informatika, de a gazdaság is vonz, olvasd el ajánlónkat és tudd meg hogyan hozd ki magadból IT-sként a legtöbbet! 

Morgan Stanley irodaház

Az órák gyakorlatiasak voltak. Minden blokk után olyan feladatokat kaptunk, ami az adott témakörben bemutatott programozási nyelv vagy technológia sajátosságait helyezte a középpontba. Ez a 3,5 hónap nem csak arra volt jó, hogy barátságokat kössünk, szakmailag támogassuk egymást, hanem megalapozott egy hosszú távú együttműködést. Több földrajzi régióból ismertem meg kollégákat, akikkel, azóta akár napi szinten kapcsolatban vagyok és segítjük egymás munkáját.”- mesélte Kovács Marcell szoftverfejlesztő, a programban szerzett tapasztalatairól.

Nagy László – Fejlesztési vezető
Nagy László – Fejlesztési vezető

A kezdetek 

 A Morgan Stanley Technology Analyst Programja 40 évvel ezelőtt indult, abban az időben csak New Yorkban, azóta globális program lett, Budapestet beleértve. Idén már több, mint 300 résztvevővel és 3 különböző szakirányú képzéssel (alkalmazásfejlesztés, infrastruktúra és adatelemző) biztosít naprakész gyakorlati tudást a pályakezdő résztvevők számára. Ugyanakkor a program alapvető célja nem változott: a tehetséges fiatal pályakezdőknek szeretnének egy intenzív 15 hetes továbbképzést biztosítani– mondta Nagy László, fejlesztési vezető a programról. Vagyis, ha ötvöznéd az IT-t a gazdasággal és bevállalnál egy 15 hetes fizetett intenzív programot, akkor jó helyen jársz!

Az IT program felépítése

A programban részt vevő fiatalok teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottként kezdik meg a képzést. Ez azt jelenti, hogy nemcsak szakmailag fejlődhetsz, de még pénzt is kereshetsz mellette. A tréning kétszer indul évente, februárban és augusztusban, azonban igény szerint, akár a program megkezdése előtt is csatlakozhatsz gyakornokként vagy – ha már rendelkezel felsőfokú diplomával – úgynevezett pre-trainee-ként.

A tréning részét képező tárgyakhoz nemcsak elméleti, de gyakorlati oktatás is tartozik. Ennek részeként a program utolsó 4 hetében a résztvevők 3-4 fős nemzetközi csapatokba szerveződve vesznek részt egy-egy projektben, ahol valós problémákkal és valós megrendelőkkel találkoznak.

Milyen informatikai képzési területek közül választhatsz?

Alkalmazásfejlesztés irány:

Itt megtanulhatod a legújabb szoftverfejlesztési technológiákat, és fejlesztheted szoftvertervezési és programozási készségeidet gyakorlatorientált módon.

Infrastruktúra irány:

Morgan Stanley iroda belülről

Gyakorlati órákon ismerkedhetsz meg hálózatokkal, adatbázisokkal, operációs rendszerekkel, és infrastrukturális technológiákkal és ezek alkalmazásával nagyvállalati környezetben.

Üzleti adatelemző irány:

Adatelemzési és adattudományi készségek elsajátítására biztosít lehetőséget. Többek között adatszerkezetek, architektúra, adatvizualizáció, operációs rendszerek, programozás, tesztelés és modellezés témakörökről is tanulhatsz.

Téged keresnek, ha:

Rendelkezel megfelelő IT-s alapokkal és érdeklődőnek, új dolgokra nyitottnak tartod magad. Az sem hátrány, ha kitartó vagy, hiszen az első hetek meglehetősen intenzívek.

Morgan Stanley munkatársak

„Mindenképp ajánlanám a programot olyanoknak, akik még nem tudták eldönteni, mivel szeretnének hosszabb távon foglalkozni. Mivel a program során több mindenbe bele lehet kóstolni, a csapatválasztás idejére már a tapasztalatok alapján könnyebb lesz számukra meghozni a döntést. Nagyon tetszett, hogy sok technológiával és programozási nyelvvel volt lehetőség a program során megismerkedni.  Valamint arról is átfogó képet kaptunk, mi mindennel lehet a cégnél foglalkozni, milyen hosszú távú karrierutak képzelhetők el a Morgan Stanley-nél.

Továbbá azok is tudják a látókörüket szélesíteni és értékes kapcsolatokat építeni, akik már tudják milyen területen és technológiával szeretnének foglalkozni.” – mondta Amrein Dorottya szoftverfejlesztő, a program egyik korábbi résztvevője.

Amrein Dorottya - Szoftverfejlesztő
Amrein Dorottya – Szoftverfejlesztő

Miért éri meg?

Egyrészt a program sikeres teljesítése után érdeklődésed és készségeid alapján a számodra legmegfelelőbb csapatba kerülsz. Másrészt a program alatt a budapesti résztvevőkön kívül külföldi csapattársakkal is együtt dolgozhatsz.

Amrein Dorottya a következőket gondolatokat osztotta meg a programban töltött idejéről:

„A kedvenc napom a project bemutató volt, ahol a program utolsó 4 hetében készített projektmunkákat vonultattuk fel. Jó érzés volt látni, hogy az irodából milyen sok kollégát érdekelt az, hogy miken dolgoztunk. A visszajelzések alapján érezhető volt, hogy valóban értéket teremtettünk a felhasználók számára.”

Kovács Marcell pedig úgy nyilatkozott:

„A programon nem csak olyan technológiákat lehet megismerni, melyekkel már találkoztam egyetemi tanulmányaim során, hanem olyan eszközöket, szoftvereket, amelyeket cégen belül fejlesztenek a kollégáim.

Kovács Marcell – Szoftverfejlesztő
Kovács Marcell – Szoftverfejlesztő

Az utolsó 4 hét során valódi működő projekten dolgoztam csapattársaimmal, amihez egy kódelemzőt is használtunk. Ennek segítségével feltárhatók az ismert hibák és sérülékenységek egy projektben. Ez a téma nem véletlen, hiszen a cég egyik fő fókusza idén is az agile transzformáció, amelynek egyik fő eleme a kontroll folyamatos alkalmazása. Ez az irány annyira megfogott, hogy  a program végén olyan csapathoz csatlakoztam, amely nagy hangsúlyt fektet ezen eszközök használatára.”

Zárásként még hozzátette: 

Az itt eltöltött egy évem alatt nem volt olyan hét, amikor ne tanultam volna valami újat és ez szerintem hatalmas előnye egy multinacionális cégnek.”

Ha kipróbálnád magad a Morgan Stanley programjában, itt tudsz jelentkezni december elejéig. Kattints és vedd kezedbe a jövőd!

Tetszett a cikk? Oszd meg!