• Post author:

Kihasználnád a vénasszonyok nyara utolsó napsugarait és kirándulnál egyet az őszi erdőben? Eleged van a hibrid oktatásból elugranál valamerre kiszellőztetni a fejed? Mutatjuk hozzá a tökéletes helyet!

Miskolc és környéke tökéletes választás, ha ki szeretnél kapcsolódni, legyen szó egynapos kirándulásról, vagy egy egész hétvégés kiruccanásról! Lillafüreden sétálgatva, vagy a Jó szerencsét feliratnál fotózkodva hamar el is kap a Miskolci életérzés. De miért olyan különleges Magyarország ezen eldugott kis ékköve? Most összegyűjtöttük!

Miért éppen Miskolc?

Miskolci épületek a magasból

Miskolc és környéke gyönyörű célpont mindenki számára, aki szeretné felfedezni az ország különleges helyeit. A város a Szinva, Hejő, és Sajó völgyében fekszik, különböző tájegységek találkozásánál, így környezete lenyűgözően szép minden évszakban. Éppen ezért Miskolc, amellett, hogy egyik legjelentősebb ipari központunk és nagy múltú egyetemvárosunk, próbál az idegenforgalmára is építeni.  Az elmúlt pár évben egy igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát, ezzel pedig nemcsak a magyarok, hanem a külföldiek kedvelt kirándulóhelye is lett. Budapestről autóval két óra alatt megközelíthető, de a vonatközlekedés is kiváló errefelé, hiszen általában óránként indulnak az IC-k közvetlenül Miskolc felé. 

Lenyűgöző természet

Lillafüredi Palotaszálló a függőkerttel

Ha el szeretnénk bújni egy kicsit a világ elől, messze a nagyváros zajától, akkor Lillafüred, vagy Miskolctapolca felé vegyük az irányt. Mindkettő könnyen megközelíthető busszal, sőt, Lillafüred még az erdei kisvasúttal is. Lillafüred leghíresebb nevezetessége a Palotaszálló, mely a Hámori-tó partján fekszik. 1925 és 1929 között épült, állami beruházásként, és elkészültével sok különleges vendéglátó és üdülőhelyet vonzott maga köré. Hozzá tartozik a lenyűgöző függőkert is, amely lélegzetelállító látványt nyújt: úgy érezhetjük itt magunkat, mintha egy filmdíszlet részei lennénk. Ha pedig megpihentetnénk sétában megfáradt lábainkat, felülhetünk a közelben található libegőre. Lillafüred természeti kincsei is lenyűgözőek: nem csak Magyarország legmagasabb szabadesésű vízesése található itt, hanem a világritkaságnak számító Anna-mésztufabarlang is, a Szent István-cseppkőbarlang, vagy a Szeleta-ősemberbarlang, ahol több százezer éves pattintott kőeszközöket találtak.

Gyógyító pihenés

Miskolctapolcai barlangfürdő egyik medencéje

Miskolctapolca szintén jó választás egy hétvégi kikapcsolódásra. Európában is egyedülálló barlangfürdője egész évben várja látogatóit a melegvizes medencéivel és hatalmas parkjával, ahol csónakázótó, bob pálya, és kalandpark is található. Igazi különlegessége a Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kősziklákból. A hegy mélyéről fakadó víz gyógyhatásai miatt télen-nyáron is sok külföldi vendég látogatja a helyet. A barlang látogatóinak nagy kedvence még az élményfürdő is különleges csillagtermével.

Múltidézés izgalmasan

Diósgyőri vár

Szintén Miskolctól néhány kilométerre helyezkedik el a Diósgyőri vár, ami rendszeres tárlatvezetéseivel és várjátékaival felejthetetlen élmény lehet, nem csak a történelemkedvelők számára. Amellett, hogy itt belekóstolhatunk az alkímiába, fémművességbe, vagy az íjászatba is, megcsodálhatjuk Közép-Európa legnagyobb lovagtermét vagy a Szent Hedvig Várkápolnát is. Fegyvermustra, rendhagyó divattörténeti előadás, udvarhölgy és apródképző, hangszerbemutató, vagy apiterápia… Csak néhány dolog abból a sok érdekes programból, amivel itt várnak minket!

Ha nemcsak kirándulóhelyekből, hanem munkahelyekből is szívesen szemezgetnél, akkor regisztrálj be a Zyntern.com oldalunkra, ahol a legmenőbb kelet-magyaroszági állások várnak rád!

Sőt, most még nyerhetsz is velünk! Regisztrálj november 15-ig a zyntern.com oldalán és nyerd meg az elektromos rollert vagy az éves korlátlan internet előfizetést!

Írta: Babinszki Dorottya

Tetszett a cikk? Oszd meg!