Ott voltál a 2019-es EFOTT-on? Buliztál, tomboltál, a haverokkal voltál? Na és jártál a Zyntern Karrier Zónában? Ha igen, ha nem most egy fesztiválozó – Balázs – feleleveníti mi történt veled csütörtöktől vasárnapig.

EFOTT “beach” helyett Zyntern Karrier Zóna

Az első nap után, – az EFOTT rádióra ébredve – egy gyors zuhanyt és reggelit megejtve muszáj voltam szólni a srácoknak, hogy irány a strand mert megsülök és chillelni szeretnék az árnyékban. Miközben sétáltunk a Velencei-tóhoz a part melletti kis sétányon egy “Life is too short to start it with a bad job” feliratú trikós lány lépett elém és azt mondta:

– Szia, jártál már a Zyntern Karrier Zónában? Tegnap délben nyitottunk.

Hirtelen átpörgettem a tegnapi programjaimat, de semmilyen “zónás” látogatás nem jutott eszembe.

– Nem, még nem, de már láttam korábban.

– Akkor most itt a lehetőség: a Zyntern. com egy állásportál, most pedig tizenegy kiállító partnerünk itt van, akik szuper játékokkal és rengeteg ajándékkal készült neked és a haverjaid számára.

– Oké, igazából a strandolás megvár, nézzünk szét. – feleltem lazán és elindultam a csapattal a rózsaszín-kék kapu felé.

Zyntern táska, napszemüveg fel, Karrier Album a kézben

Körbenéztem és rengetegen álltak a standoknál: valaki éppen fotózkodott, volt olyan, aki óriás dobókockát dobált, egy régi csoporttársam pedig éppen zenét kevert egy pulton. 

A Zyntern standjánál egy rövid regisztrációt követően kaptunk egy újragondolt útlevelet, a Karrier Albumot, benne CD-vel, amire matricákat és válaszokat gyűjthettünk a cégektől. Felvettük a Zynternes napszemcsit, meg a hátizsákot és bele is kezdtünk a mókába. 

ajándéktárgyak:vízipisztoly napszemüveg,programfüzet,cd

Indulás a cégekhez

Először a Citi csapatához látogattunk el, ahol a Robot Challenge játékkal játszottunk. A kihívásban egy giroszkópos labdát kellett végigvezetni a labirintusszerű akadálypályán egy iPad segítségével. A pálya bemutatta a Citi karrierlétrát és azt, hogy hogyan is lépkedhet felfelé egy gyakornok egészen az ügyvezető igazgató pozícióig. Laci barátom benne volt abban a tíz leggyorsabb játékosban, akik a nap végén értékes Citi ajándékcsomagban részesültek. (A kis mázlista!)

A Flowserve kitelepülése elhozta nekünk az igazi “beach hangulatot” a pálmafás, tengerparti fotófallal, ahol egy szörfdeszkával fotózkodhattunk egy piros, Baywatch időket idéző rövidnadrágért cserébe. Emellett az óriás társasjátékuk nagyon szuperül sikerült: körbeutazhattuk a világot öt flow-n, azaz áramlaton keresztül. Megtudtuk, hogy a cég a világ 55 országában jelen van, ez inspirálta őket a társas tematikájára.

-Uhh, itt van a HEINEKEN is! – kiálltott fel Dani, a sörrajongó csoporttársam.

Mellettük közvetlenül a Heineken standolt, akik ízkóstoló helyett az edukációra feküdtek rá, méghozzá a sörkészítés edukációjára. Három olyan állomással készültek, amely során beleláthattunk a Heineken kulisszatitkaiba.

fiatalok beszélgetnek egymással

És eljött Sári kedvenc állomása: a selfie-imádók Mekkája a Genpact standja volt a Karrier Zónában. Mindenféle vicces kiegészítőt, színes parókát, szemüveget és álarcot aggattunk magunkra a Selfie Machine előtt. A fotógép helyben kinyomtatta nekünk a képeket, bevallom még nekem is tetszett a program, a csajok pedig egyenesen imádták. 

A Diageo pultját is meglátogattuk, majd megkérdeztem a többiektől:
– Nem nézzük meg azt a DJ pult-ot? – kérdeztem a többiektől

– De persze, menjünk. – válaszolták.

A Roche elhozta a Mash Machine nevű zenegépet, amit már régóta ki akartunk próbálni. Különböző kockákat, azaz zenei alapokat csúsztattunk, vettünk le és tettünk rá a pultra miközben dübörgött a saját mixünk. 

társasjáték részlet

Még mindig játékban a csapat

A thyssenkruppnál két játékot próbáltunk ki: volt ötödölő és MindGame. A MindGamnél rátettek a fejünkre egy agyhullámok alapján működő készüléket, majd egy labdát kellett végigvinni a cég pályáján. Nagyon bejött ez az ötlet is, elég futurisztikus élmény volt.

A Boschnál volt korábban gyakornok Dani, ezért nagyon megörült, mikor meglátta a standot. Miközben ő a kényelmes napozóágyakban feküdt és a régi munkatársával beszélgetett, mi a Bosch egyedi tervezésű léghoki gépén játszottunk. 

Már csak három cégnél nem jártunk a Karrier Album alapján. Az Apollo Tyres standját néztük ki a következő állomásnak. Ők gumiabroncs-gyártással foglalkoznak, csúcstechnológiás gyöngyöshalászi gyárukban 2017 óta gyártják az Apollo és Vredestein márkájú abroncsokat. Játékukban nagyon találóan egy autókereken kellett keresztüldobni egy Apollo-s felfújható strandlabdát. A tettre kész játékosok szuper strand- és fesztiválkellékek közül válogathattak.

ügyességi játékokat játszó fiatalok

A Karrier Zóna másik bejárata felől az ExxonMobil kitelepülésénél ketten is kipróbálhattuk egyszerre milyen F1 pilóták lennénk. Közben megtudtuk, hogy nem hiába vannak ott a szimulátorok, hiszen az ExxonMobil támogatja a Forma 1 Aston Martin Red Bull Racing csapatát. A standnál hosszasan beszélgettünk a szervezet csapatával, akik mesélték, hogy sokszor virtuális csapatokban dolgoznak globális projekteken a világ egyik legnagyobb olajipari vállalatának budapesti központjában. Hozzájuk köthetőek az Esso benzinkutak és a Mobil 1 olajok.

színes  céges zászlók

Elérkeztünk az utolsó állomásunkhoz, a GRAPHISOFT standjához, ahol a cég jókedvű kollégái VR-on keresztül körbevezettek minket az irodájukban, ahol a legjobb építészeti szoftvert, az ARCHICAD-et fejlesztik. Miközben sétáltunk a modernnül felújított épületben, elrejtett ajándéktárgyakat találtunk, amiket a játék végén meg is kaptunk. Milyen jól is jött az a legyező a meleg időben?! VR játék után posztoltunk egy képet a szuper graffitikkel ellátott fotófal előtt, amivel nyertünk egy hangszórót, ez még hasznunkra lesz ezen a nyáron!

Vége a “karrier kalandnak”

Egy kis szusszanás után visszatértünk a Zyntern kollégáihoz, akik nagyon kedvesen fogadtak bennünket.

-Végeztünk a körúttal, nagyon jól éreztük magunkat. – mondtam.

-Nagyon örülünk ennek! Gyertek, készítünk rólatok polaroid képet. – válaszolták.

-POLAROIIID KÉP!! – kiabálta lelkesen Sári.

Végül a Zyntern sátrában fotózkodtunk egy “dab”-elő unikornissal (ez volt az egyik legkirályabb habkarton kép, amit valaha láttam) közösen.

pózoló fiatalok a zyntern karrier zónájában
Forrás: EFOTT

Már majdnem délután három óra volt, mikor elbúcsúztunk a Karrier Zónától. Fél ötkor kezdődött a napi Egy perc és nyersz játék, erre még visszajöttünk, mert pont négy fős csapatok jelentkezhettek. Eszméletlen hangulatban telt ez a program is, szólt a 90-es évek zenéje, a játékvezető szövege pedig nagyon ütött, rengeteget nevettünk.

Ha kíváncsi vagy a Zyntern Karrier Zóna miben más mint egy átlagos állásbörze, akkor kattints ide:

Tetszett a cikk? Oszd meg!