• Post author:

A téli szünet mindaddig felhőtlen nyugalom, míg az ember nem kerül egyetemre. Azután az ünnepek összefonódnak a vizsgaidőszakkal, és nincs is szebb karácsonyi ajándék, mint a zöld pipa a Neptunban. Nem lehetetlen túlélni ezt az időszakot, főleg, ha van pár ötletünk a felgyülemlett stressz levezetésére. Példának okáért a következők…

1. Korizás a Műjégpályán

A jégkorizás minden szempontból tökéletes választás: igazi téli program, garantált figyelemelterelő, kreatív randiötlet, sőt a bejglit is ledolgozhatjátok. A fővárosban több helyszín közül választhattok, de a legnépszerűbb vitathatatlanul a Városligeti Műjégpálya. Diákigazolvánnyal normál időszakban 1 000, kiemeltben – tehát péntek délutántól vasárnapig – 1 500 forintért válthattok jegyet. Akkor sincs okotok aggodalomra, ha életetekben először lépnétek a jégre! A helyszínen jelentkezhettek oktatásra,
valamint lehetőség van korikölcsönzésre.

Városligeti Műjégpálya
fotó: Műjégpálya – forrás: https://csodalatosmagyarorszag.hu/hirek/budapest/november-19-en-
megnyitja-kapuit-a-budapesti-varosligeti-mujegpalya/

2. Kultúra a színpadon

A szellemi felüdülésre vágyoknak rögtön két tippünk van! A Vígszínház decemberi és januári  műsorlistáján szerepel az örök klasszikus Pál utcai fiúk. Ugyan a sztori valószínűleg már a könyökötökön  jön ki, viszont egyszer az életben látni kell nagyszínpadon is. Miért ne most adnátok neki esélyt? 

Amennyiben valami extrább élményre vágytok, január 8-án irány a West Side Story a Puskás Arénában. Romantikus musicales mivoltából fakadóan inkább pároknak való, ellenben a műfaj szerelmesei sem  fognak csalódni. 

Pál utcai fiúk darabból kiragadott kép
fotó: Pál utcai fiúk – forrás: https://www.jegy.hu/program/a-pal-utcai-fiuk-67954 

3. Netflix bárhol, bármikor 

Ha az ünnepi programok kiszívták a társas kapcsolatokhoz való összes energiátok, még mindig  bekuckózhattok a képernyő elé egy kis kakaóval vagy forralt borral. Nem létezik, hogy a Netflix  gigantikus arzenáljában ne találnátok legalább egy nektek tetsző sorozatot. Csak hogy felsoroljunk  párat a frissebbekből: zárul a Dali maszkos Robin Hoodok története A Nagy Pénzrablás ötödik  évadjával, fantasy vonalon folytatódik a Trónok harca babérjaira törő Vaják, novemberben pedig  megérkezett a valaha volt legjobb – egyáltalán nem csak gamereknek szóló – videójáték adaptáció az  Arcane képében. A sort még hosszan lehetne folytatni, például ott vannak a tavalyi „best of”  összeállításunk gyöngyszemei. 

Arcane előzetes

Három a magyar igazság, plusz egy a ráadás!  

A vizsgaidőszak után muszáj kiengedni a gőzt. Akár sikerrel vettétek az akadályokat, akár  „repetáznotok” kell következő félévben, a lényeg, hogy vége a szenvedésnek. Vizsgatemetőn barátaiddal és rég látott szaktársaiddal cserélhetitek le a jegyzeteket felesekre, a hajnalig tartó tanulást  a bulizásra. Hagyjátok, hogy gondjaitok a lekésett éjszakai buszokkal együtt távozzanak. Szerencsére  vizsgatemetőket számtalan pesti egyetemen tartanak, de mégis hol tudtok majd ezekről infókat  szerezni? Legegyszerűbb, ha figyelemmel követitek a számotokra releváns HÖK Facebook oldalát,  mivel ott tuti posztolni fognak róla. A rossz hír, hogy január végéig várnotok kell velük. 

Bármilyen programot is választotok végül, ne feledjétek előzetesen csekkolni az aktuális járványügyi  szabályozásokat!

Írta: Varajti Máté

Tetszett a cikk? Oszd meg!