Ebben a rohanó világban egy jó társasjáték egyenlő a minőségi időtöltéssel. Nem is csodáljuk, hogy ekkora népszerűségnek örvendenek.

Anno a covid idején összeszedtünk nektek 10 online társast, ami garantáltan feldobja a házibulikat. Ugyan a járvány már mögöttünk van, de a társasozás iránti szeretetünk egyre jobban fellángolt. Most mutatunk párat a kedvenceink közül, hátha ihletet kaptok a karácsonyi ajándékozáshoz!

dixit társasjáték

Dixit

Határtalan képzelet egy kis dobozba zárva. A Dixit egy egyszerű de nagyszerű társasjáték. Lesd meg a kezedben lévő lapokat, válassz ki egyet, majd találj ki hozzá egy kerettörténetet. Ezután társaidon a sor, hogy bedobjanak egy olyan lapot a közösbe, melyre azt gondolják, hogy passzol a sztoridhoz. Mind meg fogtok lepődni azon, hogy egy kártya milyen sok jelentést hordozhat. A Dixit egy könnyed, gyors, sokoldalú játék.

Mars terreformálása társasjáték

A Mars terraformálása

Szerinted, hogy nézne ki az élet a Marson? A Mars terraformálása lehetőséget ad, hogy elképzeléseidet átültesd a gyakorlatba! A jövő gigavállalatának vezetőjeként élhetővé és profitábilissá változtatnod a Vörös Bolygót. Egy igazi gamer társasról van szó, mely komoly erőforrás-menedzsmentet igényel. Ne ez legyen az első játék, aminek UNO után nekiugrassz, de ha már van egy kis társasjátékos tapasztalatod, nyugodtan tegyél vele egy próbát!

Pandemic társasjáték

Pandemic

Az ember azt hinné, hogy a covid járvány után elegünk lett a pandémiákból. Hát ebből pont nem, hisz a Pandemic már-már Monopoly szintű népszerűségnek örvend. Kooperatív játékról lévén szó nem társaid legyőzése a cél, hanem hogy közös erővel megállítsátok a világot fenyegető fertőzéseket! Számtalan kiegészítője és variációja van, így a játékélmény szinte határtalan. Itt az idő, hogy megmutassátok, mire lenne képes a Ti operatív törzsetek!

Hellapagos

Hellapagos

Vagy lelövöd az egyik barátodat, vagy valaki a csapatból éhen hal. A döntés a Te kezedben van. A Hellapagosban egy hajótörés áldozatainak bőrébe bújtok, akiknek egy lakatlan szigeten kell boldogulni. Vizet és élelmet kell gyűjtenetek a túléléshez, roncsokat kutattok át használható – gyakrabban hasznavehetetlen – cuccokért, a sziget elhagyásához pedig egy tutajt kell összeeszkábálnotok. Azonban a tutajon nincs hely mindenkinek… Mérgeskígyók, betegségek, és mennydörgő vihar fenyeget benneteket, de a legnagyobb veszély köztetek rejtőzik. Ha szeretnétek megtapasztalni milyen az igazi LOST életérzés, a Hellapagos egy zseniális társasjáték lesz számotokra!

Cards Againts Humanity

Cards Against Humanity

Vannak azok a társasok, melyek kizárólag bizonyos baráti társaságokban működnek, viszont ha működnek, akkor nagyon! A Cards Against Humanity pontosan ilyen. A játék piszok egyszerű. Fehér és fekete lapok vannak, a feketék hiányos vagy befejezetlen mondatokat tartalmaznak, a fehérek pedig “megoldásokat” kínálnak az űrök betöltésére. A játékosok feladata, hogy az adott fekete kártyákhoz társítsák a rendelkezésükre álló fehéreket a lehető legviccesebb – vagy viccesnek szánt – módon. A polkorrekt és érzékeny lelkivilágú játékosok messze kerüljék!

Imagine társasjáték

Imagine

Ha vannak olyan társasjáték tematika, ami mostanában nagyot megy, az az asszociációs játék, lássátok például a korábban említett Dixitet. Az Imagine-ben 60 darab ábrákkal ellátott átlátszó kártya áll a játékosok rendelkezésére, ezeket kell a lehető legkreatívabb módon kombinálni, hogy kiadják a megfejtést a különféle feladványokra. Lényegében egy Activity kis kártyákkal. A nehézséget az jelenti, hogy a társaink fejével kell gondolkodnunk. Ami neked egy spirál, másnak egy kakaós csiga.

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas

A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas

Az “alszik a város” vagy “gyilkosos” játékot többen ismerhetitek, most képzeljétek el mindezt, csak vérfarkasokkal. Hatalmas előnye, hogy elődeivel ellentétben nincs szükség mesélőre, az ő feladatait egy applikáció veszi át. Az applikáció magyar nyelvű – szinkronos – és egyszerűen kezelhető, használata azonban nem kötelező. Be kell állítani a karaktereket, ami után az applikáció átveszi a mesélő szerepét, nekünk nincs más dolgunk, csak élvezni a játékot! A játékidő pörgős 10-20 perces, így több játszma – akár más játék is – belefér egy estébe. A tématika remekül passzol a blöffölős stílushoz, a sokféle karakter pedig korlátlan újrajátszhatóságot biztosít. Vajon ki közületek a farkas?

Na és Neked mi a kedvenc társasjátékod? Írd meg nekünk Facebookon vagy Instagramon!

Ha pedig kijátszottad magad, irány a Zyntern.com, és találd meg a hozzád illő gyakornoki vagy pályakezdő állást, hogy legyen miből társasokra költened!

Tetszett a cikk? Oszd meg!