Mi jut eszedbe, ha meghallod azt a szót, hogy startup? Ha a Te ötleted és jövőd, akkor most adunk egy tippet hogyan kezdj hozzá! A Zyntern.com Állásportál csapata a startupperekre is gondol, ezért bemutatunk Neked egy szuper lehetőséget! Ha van egy jó elképzelésed és csapatod, de nem tudod mi a következő lépés, akkor a BME Z10-et Neked találták ki!

Olyan korban élünk, ahol, ha találsz egy piaci rést, egyik éjjel megálmodod a következő nagy durranást, vagy pontosan tudod, mi hiányzik a Play Store-ból, csak egy karnyújtásnyira van saját vállalkozásod megvalósítása. A Zyntern.com szívén viseli a tehetséges fiatalok karrierútjait, ebbe beletartoznak a startupper gondolkodású egyetemisták is. Nekik nyújt segítséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épületében működő BME Z10 inkubátor. A program célja, hogy minden jelenleg Budapesten tanuló és gondolkodó diáknak lehetőséget biztosítson arra, hogy ötleteikből és projektjeikből valódi startup vállalkozás születhessen.

Mit nyújthat Neked a Z10?

A vadonatúj, 2020 februárjában indított kezdeményezés, a vírus okozta korlátozások miatt, eddig csak online térben működött, ám június elejétől újra megnyitja a valóságos kapuit. A program résztvevői használhatják az egyetem Z épületének 10. emeletén kialakított co-working irodát, igénybe vehetik az inkubátor technológia- és tudástranszfer szolgáltatásokat, valamint lehetőségük van üzleti és pénzügyi mentorálásra, továbbá tematikus képzésekre is. Az itt alkotó csapatokat nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok segítik, bővítve elméleti és gyakorlati tudásukat és személyes készségeiket.

Fiatalok ötletelnek egy íróasztal körül

A BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) közreműködésével létrejött startup tér otthonként szolgál majd az innovátorok számára. Az ide betelepülő, elsősorban egyetemi startupok az egyetemi innovációs rendszer, kapcsolati tőke és a szakértői tudás felhasználásával gyorsan és hatékonyan fejlődhetnek. Sőt, a korszerű helyszín még egy prototípus laborral is kiegészül, mely szintén hozzájárul a fiatal újítók ötleteinek megvalósulásához, prototípusaik tökéletesítéséhez.

A BME Z10-ben dolgozó startupok az érettségi szintjüktől függően olyan egyéb szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni a BME FIEK-en keresztül, amivel felgyorsíthatják és még hatékonyabbá tehetik, akár a termék, akár az üzletfejlesztési folyamataikat. A szervezet együttműködik például a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, mely többek között ígéretes startupok finanszírozásával foglalkozik.

Mi is az a BME Z10?

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épülete

A Z10 nem más, mint a BME-n működő Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) alrészlege. A BME FIEK egy átfogó szervezeti egység, melynek alappilléreiből épül fel az egyetemi ökoszisztéma. Feladata az egyetem innovációhoz kapcsolódó tevékenységeinek megszervezése, koordinálása és erősítése. Célja, hogy új alapokra helyezve az egyetemi és a vállalati kutatások összehangolását, gyorsítsa az eredmények gyakorlati hasznosítását.

A FIEK-en belül létrehozott BME Z10 inkubátor tehát az a szervezet, aki tárt karokkal várja mindazon egyetemista innovátorokat vagy korai fázisú startupokat, akik akár ötlettel, akár már létező projekttel rendelkeznek és segítségre van szükségük a továbblépéshez.

Kik jelentkezhetnek és hogyan?

Iparágtól függetlenül várják a csapatok jelentkezését, szóval akár app fejlesztésben, akár mérnöki újításban utaztok, érdemes felkeresni a Z10-et. Az sem számít hol tartotok a folyamatban, az ötletkezdeményektől, a már megalapított startupokig bárki élhet az inkubátorház nyújtotta előnyökkel. Jelentkezni pedig a hivatalos facebook oldalon, vagy e-mailben ([email protected], [email protected]) lehet.

A startupper lét a Zynternek se idegen, mi is egy inkubációs programból indultunk! Ha érdekel a Zyntern.com története, akkor kattints ide!

Ha pedig pályakezdőként szakmai gyakorlatot vagy gyakornoki munkát keresel, regisztrálj be oldalunkra és nézz szét állásajánlataink között! 

Tetszett a cikk? Oszd meg!