Minden önéletrajz legalapvetőbb eleme a fénykép, mégis rengeteg fejtörést okoz kiválasztani azt a bizonyos fotót. A Zynternnek hála, többé nem lesz ilyen gondod!

fénykép készítése rögzített kamerával

Mosolyogj vagy sem?

Az önéletrajz-készítés első kérdése szinte mindig ugyanaz: mosolyogjak barátságosan, vagy legyek komoly? Nem feltétlenül kell szájtátva vigyorogni a kamerába, mint egy partifotón, de egy elegáns kis mosoly sosem árt! Lényeg, hogy légy a lehető legtermészetesebb!

A kevesebb néha több

Az önéletrajz fotóval szakmaiságot szeretnél hangsúlyozni. Ez pólóban nem igazán működik, az öltöny viszont bizonyos szektorokban már túl sok. A smart casual öltözék egy remek köztes megoldás. Ha biztosra szeretnél menni, nézz rá az adott cég közösségi média oldalaira, hogy lásd, a kollégák milyen szerelésben töltik a mindennapokat. Lányoknál a sminkeléssel hasonló a helyzet. Nem kell magad külön erre az alkalomra sminkelni, használd nyugodtan a mindennapi szetted.

Kérj segítséget!

Attól még, hogy több száz lájkos selfiket lősz, egy önéletrajzban nem fogsz professzionálisnak tűnni. Kérd meg egy haverodat, családtagodat, hogy lőjjön rólad egy olyan képet, ahol mellkastól felfelé látszol. Ne feledd, minden önéletrajz selfie növeli annak az esélyét, hogy nem fogsz visszajelzést kapni.

Természetes fények a lámpák helyett

Semmilyen lámpával nem tudsz olyan profi fényeket előidézni, mint amilyeneket egy stúdióban találni. Pontosan ezért, sokkal jobban jössz ki, ha inkább természetes fényt használsz az önéletrajz fotónál. Ehhez nem feltétlenül kell kivánszorognod az udvarra, elég ha elhúzod a függönyöket. Az optimális beállításért pedig helyezd a gépet egy vonalba az arcoddal.

Egyszerű, letisztult háttér

A képen a lényeg te vagy, nem pedig az, ami körülötted történik. Ha háttered túl élénk, vagy mozgalmas, akkor seperc alatt elvonja rólad a figyelmet. Ezt pedig semmiképpen sem szeretnéd.

Legyél egyedül az önéletrajz képen!

Azt hinné az ember, hogy ez evidens, pedig nem. Szerencsére a családtagok, barátok már kezdenek lekerülni a képekről, azonban a kisállatok nem. Tartsd szem előtt, hogy nem Tinderen akarsz hódítani, hanem jövőbeli munkahelyeden.

Látogass el a Zyntern.com Állásportálra, ahol nemcsak önéletrajzod elkészítésében segítünk, de több száz gyakornoki és pályakezdő pozíció között is válogathatsz!

Tetszett a cikk? Oszd meg!