Érdekel az ingatlanos szakma, de eddig túl sok negatívumot hallottál róla? Ismerd meg az igazságot a piac szakértőjétől, a Tecnocasatól!

Te vajon el tudnál adni egy ingatlant?

Az ingatlanos szakmát számos mítosz és negatív előítélet övezi, hisz sokan csak annyit látnak belőle, hogy eladott ingatlanuk árából komoly részesedést kell fizetniük egy látszólag megfoghatatlan munkáért cserébe. Aki azonban már adott el lakást, vagy akár csak próbált, pontosan tudja, milyen nehézségekkel járhat mindez. A reális vételár belövésétől kezdve, a hirdetések menedzselésén át, egészen a potenciális érdeklődők szűréséig és a velük való kapcsolattartásig számtalan  buktatóba ütközhetünk. Az idő- és energiabefektetésen túl a szaktudás hiánya sokszor anyagi veszteséggel is jár. Egy rosszul meghatározott vételár miatt súlyos milliókat bukhatunk, nem is beszélve arról, hogy a parlagon álló ingatlan fenntartási költségei is folyamatos kiadást jelentenek.

ingatlanos egy házat nyújt ki

Mivel is foglalkozik egy ingatlanos?

Röviden mindennel, ami ahhoz kell, hogy értékesítsük az ingatlanunkat, de ezzel nem vagyunk előrébb. Először is kell egy nekünk bizalmat szavazó tulajdonos és egy eladásra szánt ingatlan, melynek a környéken eladott ingatlanok áraira és az ingatlan állapotára alapozva meghatározzuk a vételárát. Ugyanakkor korántsem elég, ha meglátod az értéket az ingatlanban, ezt másoknak is meg kell tudni mutatni! A 21. században temérdek hirdetési platform áll rendelkezésünkre, de pont emiatt a virtuális hangzavar miatt kritikus hangsúlyt kell helyezni a targetálásra. A figyelemfelkeltő leírás és a megnyerő fotók elkészítése, majd a szóbajöhető célközönség által frekventáltan látogatott oldalak kiválasztása a kulcs a sikerhez. Emiatt fontos, hogy ne csak ismerjük a legújabb digitális trendeket, alkalmazni is tudjuk őket a mindennapokban.

tecnocasa biztos és hosszú távú karriert nyújt

A látszat ellenére az ingatlanozás nem kizárólag az online térben zajlik. Ugyanolyan fontos – ha nem fontosabb -, hogy kapcsolatot építsünk ki mind a tulajdonossal, mind az érdeklődőkkel. Egy ingatlan értékesítése hónapokat is felölelhet, amit jelentősen megnehezít, ha nem találjuk a közös hangot a tulajjal. Egy lakás bemutatásának szervezésekor egyaránt fontos a rugalmasság és tájékozottság, aztán nincs más dolgunk, minthogy latba vessük minden meggyőzőerőnket, levezetésnek pedig ott lesz a papírmunka.

Építsd tudatosan ingatlanos karriered!

Ha minden előkészület és szakmai háttér nélkül állsz neki az ingatlanozásnak, könnyen beletörhet a bicskád. Ahhoz, hogy eredményes légy, és valóban megtaláld az életre szóló karrieredet, szükséged lesz egy biztos lábakon álló ingatlanos cégre. Ilyen a Tecnocasa Group, Európa legnagyobb ingatlanközvetítő hálózata,, ők ugyanis szó szerint benne élnek az ingatlanközvetítésben. Munkafolyamatuk is ezt tükrözi, mely eltérően a piac többi szereplőjétől, erősen épít az offline jelenlétre és az emberi kapcsolatokra. A Tecnocasa kollégái úgy szereznek ügyfeleket és piaci információkat, hogy nyitott szemmel járják az utcákat, beszélgetnek az ott lakókkal, vagy akár a közös képviselőkkel, így pontos rálátásuk van a helyi viszonyokra és preferenciákra. Ezt erősíti, hogy a partnerirodák alapvetően csak a város egy-egy meghatározott területére fókuszálnak a munkájuk során, amelyet így behatóan ismernek.

a Tecnocasanál élmény dolgozni

Mennyit keres egy ingatlanos?

Egy ingatlanos számára alapfogalom a sikerdíj. A sikerdíj a megvalósult adásvételt követően, a vételárból a közvetítőt és/vagy az ingatlanirodát megillető jutalék, mely mértéke hálózatonként és közvetítőként változik. Emiatt a keresetek erősen ingadoznak, az is elképzelhető, hogy egy ingatlanos egyáltalán nem termel bevételt egy hónapban. A Tecnocasánál ezzel a kiszámíthatatlansággal szemben minden hónapban bejelentett alapfizetés jár az alkalmazottaknak, hogy ne kelljen egzisztenciális kérdéseken aggódniuk.  Emellett,az eladásokat követően jön a képbe a teljesítmény utáni bónusz, mely az ambiciózus, lendületes személyiségeknek kedvez. Nincs is nagyobb megerősítés, mikor látjuk beérni munkánk gyümölcsét, de az alapfizetés miatt, esetleges átmeneti sikertelenség esetén sem kell feladnunk.

Biztos tudás, biztos helyről

A Tecnocasa filozófiájának alappillére a munkatársak megbecsülése. Állandó és ingyenes képzésekkel támogatják a náluk dolgozókat,. Mentorprogramjukkal, anyagi juttatásaikkal, közvetlen csapatukkal különös figyelmet fordítanak a fiatal, GenZ-s munkatársak szakmai fejlődésére. Munkamódszereik az innováció és technológia fejlődés nyomon követésére épülnek, így mindig a legfrissebb, legértékesebb piaci tudással vértezik fel kollégáikat.

Ha a lehető legbiztosabban és -biztonságosabban szeretnéd megtanulni az ingatlanos szakmát, válaszd a Tecnocasat!

Tetszett a cikk? Oszd meg!