Nyáron fogod befejezni gazdaságis tanulmányaidat, de még nem tudod, hogyan tovább? Most az MBH Start+ egy egyedülálló lehetőségeket kínál neked!

Mi is az a Start+?

Manapság szinte minden vállalat rendelkezik valamiféle gyakornoki vagy frissdiplomás programmal, de mi is a plusz faktor az MBH programjában? A Start+ egy gyorsítópálya azoknak a tehetséges fiataloknak, akik frissdiplomásként szeretnék felturbózni a karrierjüket. A programba azok jelentkezését várják, akik 2023. január és 2024. július között szereztek diplomát, valamint érdeklődnek a bankszektor iránt. A résztvevők az egy éves intervallum alatt egy igazgatóságon belül előre megtervezett, szakmai karrierutat járhatnak be. Összesen 2-4 különböző pozícióban próbálhatják ki magukat, melynek köszönhetően folyamatos szakmai fejlődésen mennek keresztül, nem mellesleg pedig negyedévente fizetésemeléssel ismerik el eredményeiket. Mindez persze nem jöhetne létre egy szuper mentorprogram nélkül, mely folyamatos aktív támogatást nyújt a karrierút során felmerülő kihívások kezelésében.

Kiknek ajánljuk a programot?

Amint diplomával a kezünkben kilépünk az egyetem ajtaján, realizáljuk, hogy a munkaerőpiacon milyen éles is a verseny. Frissdiplomásként sokszor nehéz elhelyezkedni, mivel a cégek az 1-2-év tapasztalattal rendelkező jelölteket preferálják. A Start+ lehetőséget kínál arra, hogy diploma után rögtön az ország egyik legnagyobb pénzintézeténél kezdhesd a pályafutásod. A program elsősorban azoknak a gazdasági képzést végzett hallgatóknak szól, akik érdeklődnek a bankszektor világa iránt.  A rotációnak köszönhetően egy adott területen belül több alterületet is kipróbálhatsz, ami biztosítja, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb pályát.

Na és mit mondanak a Start+ résztvevői?

Az érdeklődők április 25-én a Zyntern szervezésében megrendezett webináron tekinthettek be a Start+ színfalai mögé. Kolléganőnk, Bathó Zsófia moderálásával Blanka és Klaudia Start+ koordinátor, valamint Luca és Szabolcs Start+ résztvevő mesélt a programban szerzett élményeikről. A Start+-os csapatnak sok olyan programot szerveznek, melyek keretében megismerhetik egymást, és közösen átbeszélhetik aktuális élményeiket. Önismereti, mentális fejlődés jellegű tréningeket szerveznek, illetve elismert szakmai vezetők is előadásokat tartanak nekik a Bank egyes területeiről. A rotáció segít, hogy tágítsák rálátásukat az MBH működéséről, továbbá biztosan olyan területre kerüljenek, ahol szakmailag és személyesen is jól érzik magukat. Mentoraikhoz és vezetőikhez bármilyen kérdéssel, vagy problémával bármikor fordulhatnak, annak ellenére milyen elfoglaltak.

Hogyan lehet jelentkezni a programba?

A jelentkezőket 2024. május 1-ig fogadják, utána lezárulnak a regisztrációs felületeket. Első körben egy telefonos előszűrésre kerül sor, a következő lépés pedig egy online, gamifikált felmérés lesz. Akik ezeken túljutottak, azoknak utolsó kihívásként egy csoportos interjúra számíthatnak:  egy szakmai beszélgetésre, egy HR interjúra, egy prezentációs előadásra és egy csoportos feladatra számíthatnak. A Start+-os felvételt nyert résztvevők élményei alapján baráti, közvetlen légkörre, kedves, segítőkész csapatra számíthattok az egész kiválasztási folyamat során. Végül a legjobb 12 jelölt kezdheti meg utazását az MBH-nál. Az élményközpontú első munkanapot megelőzi egy pre-onboarding szakasz, hogy a belépésed napja a lehető leggördülékenyebben menjen.

Ne bízd a véletlenre pályakezdő karriered! Jelentkezz május 1-ig az MBH Start+ programba, és kezd szakmai és személyes fejlődésed Magyarország legnagyobb pénzintézeténél!

Tetszett a cikk? Oszd meg!