Balázs mesél nekünk arról, hogy miért is szereti a Zyntern.com-ot.

Hetente jelentkező Zyntern Arcok rovatunkban olyan lányokat és fiúkat ismerhettek meg, akik már a főiskolai és egyetemi évek alatt minél több szakmai tapasztalatot akartak gyűjteni. A megfelelő gyakorlati helyet megtalálni viszont nem egyszerű. Ismerjétek meg azoknak a rövid történeteit, akik a Zyntern.com-on kezdték a keresést.

Balázsnak nagyon fontos, hogy az egyetem mellett szakmai tapasztalatot is szerezzen, hiszen úgy gondolja, hogy akkor lehet igazán megtanulni valamit, ha azt használjuk is nem csak halljuk az előadáson.

A családi vállalkozásból kilépve belecsapott a gyakornoki munkakeresésbe a Zyntern.com oldalán és elmeséli, miért is szeret bennünket.

Zyntern Arcok: Balázs

Mit lehet rólad tudni?

Balázs vagyok, másodéves a Corvinuson, nemzetközi gazdálkodást hallgatok angolul. Emellett dolgozom egy oktatással foglalkozó startupnál és vezető vagyok egy nemzetközi diákszervezetnél.

Miért ezt a szakot választottad?

Nem voltam abban biztos, hogy később mivel szeretnék foglalkozni. Ez a szak pedig úgy tűnt, hogy sok dologról fogok tanulni/hallani és lehetőségem lesz eldönteni, mi is az én pályám. Eddig bejött a tipp.

Mi volt az első munkád?

A családi vállalkozásban segítettem. Még gimnázium elején kezdtem és eleinte a sofőröknek segítettem kiszállítani a termékeket, majd a raktárban pakoltam, árut vettem át.

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél itt?

Megtanított arra, hogy emberek között kell mozogni. A kollégák nyilván szivattak amiatt, hogy a főnök fia vagyok, ezért sokszor nekem kellett söprögetni, takarítani. Szerintem megtanulni alkalmazkodni egy nagyon fontos tulajdonság, a másik pedig az, hogy ne vegyük magunkra a dolgokat.

És mivel fogsz foglalkozni a jövőben?

Még mindig nagyon sok dolog érdekel, ezért nem tudom hol fogok kikötni a végén, de úgy tűnik, hogy a marketing és a kommunikáció az én területeim. Szeretek azon gondolkodni, hogyan lehet úgy eljuttatni üzeneteket embereknek, hogy az nekik is megérje, ne gyenge reklámokkal legyen tele a fejük.

Jut időd hobbira?

Jobban szeretek dolgozni mint tanulni, ezért sokszor úgy tekintek az egyetemre, mint egy hobbira. Muszáj megszereznem a diplomát, de nem akadémiai pályán akarok elhelyezkedni úgysem. Tapasztalatot szerezni számomra fontossabb és testhezállóbb, de ha valamit mondanom kellene, akkor talán az az e-sport. Szeretek mobilon játszani.

Hogy találtad meg a Zyntern.com-ot?

A keresőbe beírtam, hogy “gyakornoki állások” és akkor még a gyakornok.com-ra vezetett, ami később átváltott Zyntern.com-ra és itt böngésztem.

Mi tetszik a Zyntern.com-ban?

Azt szeretem benne, hogy kollektíven össze vannak gyűjtve a gyakornoki munkák nem kell karrieroldalakról meg mindenhonnan összevadászni őket. Örülök, hogy megtaláltam, mert előtte nem volt olyan portál, ahol így ömlesztve lehetett gyakornoki állásokat keresni.

Gazdasági hallgatóként rengeteg a lehetőség és tök szeretem azt is, hogy e-mailben küldenek értesítést azonnal, ha van egy munkalehetőség.

Milyen napszakban, hol csekkoltad legtöbbször a Zyntern.com-ot?

Én sokszor órán néztem az állásokat. Kicsit kocka dolog mondjuk, de szerettem, hogy kapok értesítést emailben egy állásról, olyankor mindig rámentem megnézni, mik vannak. Jó képben lenni a munkaerőpiaccal: milyen lehetőségek vannak, mely cégek keresnek embereket.

Milyen skilleket adtál meg a Zyntern profilodban?

A népszerűbb skilleket: Office használatot, kommunikációs készséget, csapatjátékosságot, hasonlóakat. Ezt adja meg mindenki szerintem, hiszen ilyen embereket keresnek a cégek, bár nem féltétlenül hiteles információk ezek. A másik jó taktika, hogy olyan skilleket adjunk meg, amire felkapják a fejüket: Photoshop, Social media hirdetések kezelése például.

Kinek lehet hasznos az oldal?

Aki gyakornoki vagy frissdiplomás munkát keres. Pár haveromat már rá is állítottam, amikor mondták, hogy gondolkoznak gyakornoki pozíción.

Tetszett a cikk? Oszd meg!