Balázs mesél nekünk arról, hogy miért is szereti a Zyntern.com-ot.

Hetente jelentkező Zyntern Arcok rovatunkban olyan lányokat és fiúkat ismerhettek meg, akik már a főiskolai és egyetemi évek alatt minél több szakmai tapasztalatot akartak gyűjteni. A megfelelő gyakorlati helyet megtalálni viszont nem egyszerű. Ismerjétek meg azoknak a rövid történeteit, akik a Zyntern.com-on kezdték a keresést.

Balázsnak nagyon fontos, hogy az egyetem mellett szakmai tapasztalatot is szerezzen, hiszen úgy gondolja, hogy akkor lehet igazán megtanulni valamit, ha azt használjuk is nem csak halljuk az előadáson.

A családi vállalkozásból kilépve belecsapott a gyakornoki munkakeresésbe a Zyntern.com oldalán és elmeséli, miért is szeret bennünket.

Zyntern Arcok: Balázs

Mit lehet rólad tudni?

Balázs vagyok, másodéves a Corvinuson, nemzetközi gazdálkodást hallgatok angolul. Emellett dolgozom egy oktatással foglalkozó startupnál és vezető vagyok egy nemzetközi diákszervezetnél.

Miért ezt a szakot választottad?

Nem voltam abban biztos, hogy később mivel szeretnék foglalkozni. Ez a szak pedig úgy tűnt, hogy sok dologról fogok tanulni/hallani és lehetőségem lesz eldönteni, mi is az én pályám. Eddig bejött a tipp.

Mi volt az első munkád?

A családi vállalkozásban segítettem. Még gimnázium elején kezdtem és eleinte a sofőröknek segítettem kiszállítani a termékeket, majd a raktárban pakoltam, árut vettem át.

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél itt?

Megtanított arra, hogy emberek között kell mozogni. A kollégák nyilván szivattak amiatt, hogy a főnök fia vagyok, ezért sokszor nekem kellett söprögetni, takarítani. Szerintem megtanulni alkalmazkodni egy nagyon fontos tulajdonság, a másik pedig az, hogy ne vegyük magunkra a dolgokat.

És mivel fogsz foglalkozni a jövőben?

Még mindig nagyon sok dolog érdekel, ezért nem tudom hol fogok kikötni a végén, de úgy tűnik, hogy a marketing és a kommunikáció az én területeim. Szeretek azon gondolkodni, hogyan lehet úgy eljuttatni üzeneteket embereknek, hogy az nekik is megérje, ne gyenge reklámokkal legyen tele a fejük.

Jut időd hobbira?

Jobban szeretek dolgozni mint tanulni, ezért sokszor úgy tekintek az egyetemre, mint egy hobbira. Muszáj megszereznem a diplomát, de nem akadémiai pályán akarok elhelyezkedni úgysem. Tapasztalatot szerezni számomra fontossabb és testhezállóbb, de ha valamit mondanom kellene, akkor talán az az e-sport. Szeretek mobilon játszani.

Hogy találtad meg a Zyntern.com-ot?

A keresőbe beírtam, hogy “gyakornoki állások” és akkor még a gyakornok.com-ra vezetett, ami később átváltott Zyntern.com-ra és itt böngésztem.

Mi tetszik a Zyntern.com-ban?

Azt szeretem benne, hogy kollektíven össze vannak gyűjtve a gyakornoki munkák nem kell karrieroldalakról meg mindenhonnan összevadászni őket. Örülök, hogy megtaláltam, mert előtte nem volt olyan portál, ahol így ömlesztve lehetett gyakornoki állásokat keresni.

Gazdasági hallgatóként rengeteg a lehetőség és tök szeretem azt is, hogy e-mailben küldenek értesítést azonnal, ha van egy munkalehetőség.

Milyen napszakban, hol csekkoltad legtöbbször a Zyntern.com-ot?

Én sokszor órán néztem az állásokat. Kicsit kocka dolog mondjuk, de szerettem, hogy kapok értesítést emailben egy állásról, olyankor mindig rámentem megnézni, mik vannak. Jó képben lenni a munkaerőpiaccal: milyen lehetőségek vannak, mely cégek keresnek embereket.

Milyen skilleket adtál meg a Zyntern profilodban?

A népszerűbb skilleket: Office használatot, kommunikációs készséget, csapatjátékosságot, hasonlóakat. Ezt adja meg mindenki szerintem, hiszen ilyen embereket keresnek a cégek, bár nem féltétlenül hiteles információk ezek. A másik jó taktika, hogy olyan skilleket adjunk meg, amire felkapják a fejüket: Photoshop, Social media hirdetések kezelése például.

Kinek lehet hasznos az oldal?

Aki gyakornoki vagy frissdiplomás munkát keres. Pár haveromat már rá is állítottam, amikor mondták, hogy gondolkoznak gyakornoki pozíción.

Comments are closed.