A LinkedIn a legnépszerűbb networking platform, ami manapság megkerülhetetlen az álláskeresők és a szakemberek számára. Felhasználóinak létszáma napról napra nő, ezért valamiképpen muszáj kitörni a tömegből. Mutatjuk, hogyan!

Miért érdemes használni a LinkedIn-t?

A technológiák térhódításával az élet minden területén egyre nagyobb jelentőséget kap az online jelenlét. A közösségi média és az online platformok lehetőséget kínálnak pályakezdőknek és szakembereknek egyaránt, hogy bemutassák önmagukat és munkájukat, kapcsolatokat építsenek, valamint kiemelkedjenek a tömegből. A felsoroltakra mind mind szüksége van egy álláskeresőnek, hisz az igazán kecsegtető pozíciókért rendkívül éles a verseny. Algoritmusának köszönhetően az egyik legjobb platform erre a LinkedIn, ami lényegében egy Facebook és egy álláskereső portál szerelemgyereke. Lehetővé teszi a networkinget, az információcserét és a szakmai fejlődést.

Milyen tartalmakat posztolj?

A LinkedIn nemcsak álláskeresésre szolgál, hanem lehetőséget kínál tartalomgyártásra, ezáltal pedig szakmai hozzáadott érték nyújtására. Posztolj rendszeresen szakterületedhez kapcsolódó érdekes és releváns tartalmakat, mint például cikkeket, blogbejegyzéseket. Ezzel nemcsak megmutatod a tudásodat és szakértelmedet, de kapcsolatokat is építhetsz azon szakemberekkel, akik érdeklődnek az általad megosztott tartalmak iránt. Első lépésben kezdheted életed fontos mérföldköveinek bemutatásával, például ha végeztél tanulmányaiddal, előléptettek, vagy munkahelyet váltottál. Szintén jó taktika, ha aktívan követed munkahelyed LinkedIn oldalát, és reagálsz az ottani bejegyzésekre. Ez mellesleg vezetőid felé is egy piros pont!

a LinkedIn felhasználói felülete

Hogyan láss neki a kapcsolatépítésnek?

A LinkedIn egyedülálló lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre és networkingre. Keress olyan szakembereket, akik az általad választott területen tevékenykednek, és küldj nekik kapcsolatfelkérést. Legyél aktív számodra releváns posztok komment szekciójában, és vegyél részt LinkedIn eseményeken. Ne habozz kapcsolatba lépni más szakemberekkel, és keress lehetőségeket a mentorálásra vagy együttműködésre. Ismeretlen emberek bejelölgetése nyilván kínos és kellemetlen szituációkhoz vezethet, de erre is van megoldás! Ha egy szakmai konferencia, vagy projekt kapcsán megismerkedsz szakemberekkel, jelöld be őket, hisz így már van egy stabil kapcsolódási pontotok. Ne feledd, az online kapcsolatok a való életben is előnyökhöz juttathatnak, például munka- vagy karrierfejlődési lehetőségek formájában!

Closeup of business woman hand typing on laptop keyboard

Kombináld a LinkedIn-t más platformokkal!

A LinkedIn mellett érdemes kihasználni más digitális platformokat is a szakmai online jelenlét erősítésére. Például, ha van saját blogod vagy webhelyed, ossz meg tartalmakat és linkeket a LinkedIn profilodon keresztül. Ne felejts el olyan platformokat is figyelembe venni, amelyek specifikusan a te szakmádra vagy iparágra koncentrálnak, és jelentős lehetőségeket kínálnak a szakmai hálózatépítésre.

Az online világ rengeteg lehetőséget kínál, amelyek segítségével kiemelkedhetsz a tömegből, és új lehetőségeket teremthetsz a szakmai pályafutásod során. Első lépésként regisztrálj a Zyntern.com Állásportálra, ahol több száz gyakornoki és pályakezdő pozíciót találsz a legmenőbb hazai és nemzetközi cégektől!

Tetszett a cikk? Oszd meg!