Augusztus 30-án lezajlott a Zyntern idei első specifikusan álláskeresőket, pályakezdőket megcélzó webinárja. Az érdeklődők eltanulhatták az énmárkaépítés minden csínját-bínját, az önéletrajz készítéstől a portfólió építésen át az interjútippekig. Olvass tovább, és tudd meg, mi is történt pontosan az előadáson!

Szakértőktől a self-brandingről

A webinár előadója nem volt más, mint Túri Noémi, junior employer branding tanácsadónk és Z-generációs szakértőnk, aki az elmúlt években számos vállalatnak segített a külső munkáltatói imázsuk kialakításában, valamint pontosan érti a közösségi média platformok működését és fontosságát az álláskeresés során.

Figyeld a munkaerőpiaci trendeket!

A folyamatos technológiai fejlődések erősen befolyásolják milyen típusú munkahelyek, pozíciók jönnek létre” – emelte ki Noémi. Mindkét oldalról fontos az alkalmazkodókészség: munkavállalói szempontból az önképzésre, új skillek tanulására való hajlam, a munkáltatók felé pedig a mobilitás, a remote working engedélyezése jött elő, mint kérés. 

oneletrajz_enmarka

A kritikus gondolkodás, a problémamegoldó készség és az aktív tanulás képessége nem csak jól hangzó buzzword-ök, amiket álláshirdetésekben látsz: az önéletrajzodban és az állásinterjún a HR-esek ezeket a készségeket keresik, így fontos erre hangsúlyt fektetni.

Mi szerepeljen az önéletrajzodban?

Noémitől többek között olyan gyakorlati tippeket hallhattunk, mint hogy egy oldalban maximalizáld az önéletrajzod, mindenképpen kapjanak helyet benne az elérhetőségeid, a munkatapasztalataid és tanulmányaid. Ne felejsd a hard és soft skilljeidet sem. Ezt a vázat azonban ajánlott még kiegészíteni, hogy kitűnj a többiek közül: publikációk, önkéntes munka, díjak, és referenciák… mindez csak építi az önéletrajzod erősségét, és növeli a jelentkezés sikerességét.

Pro tipp: Érdemes a CV-det az álláshirdetés alapján átalakítani, kidomborítani azokat a készségeket, tapasztalatokat, amiket ők is kérnek a pozícióleírásban, ezzel még kompetensebbnek fogsz tűnni.

Szeretnél még többet megtudni a témáról?

A közösségi média és a portfólió készítés titkai

Noémi a digitális lábnyomra is felhívta a figyelmet a webináron: “A Facebookotok / Instagramotok legyen privátra állitva, érdemes a bulizós képeket elrejteni” – emelte ki. 

Viszont elhangzott a Linkedlin fontossága. A platformot lehet egyfajta portfolioként is használni, amely tartalmazza az összes szakmai sikereteket. Azt, hogy mit érdemes posztolni, milyen időközönként, ebből a cikkből megtudhatjátok.

Alternatív portfolio építési ötletként Noémi a Tiktokot javasolta, amely ha szeretjük, ha nem, az egyik leggyorsabban fejlődő közösségi média platform napjainkban, és rengeteg kiaknázatlan lehetőség van benne.

A webinár utolsó részében Noémi az állásinterjúkhoz kapcsolódó tanácsait osztotta meg a több mint 50 résztvevővel, melyeket bárki tud alkalmazni. 

Nem tudtál ott lenni a webináron, de az írottak alapján felkeltette az érdeklődésed?

Ha pedig még jobban beleásnád magad az énmárkaépítésbe, olvasd el blog cikkeinket is a témában!

Tetszett a cikk? Oszd meg!